top of page

Mijn Verhaal

​​Blij uit je bed en fluitend naar je werk. Dat is mijn missie en dat gun ik anderen ook. Daarom maak ik werk van werkgeluk!

Ik was werkzaam in de zorg, toen ik op mijn 22e een burn-out kreeg. Best jong zul je denken. Oorzaken? Ik vond het moeilijk om 'nee' te zeggen, voelde me dan altijd schuldig, Ik had geen goede klik met mijn leidinggevende en voelde geen verbondenheid met de organisatie waarvoor ik werkzaam was. Ik had het gevoel er alleen voor te staan. Er was geen training of coaching beschikbaar, want ik had een tijdelijk contract. Niemand die me leerde hoe  ik 'nee' moest zeggen tegen nog een extra dienst of me uit kon leggen hoe ik 'alle ballen in de lucht kon houden'. 

 

Pas na 4 jaar en veel individuele scholingen en coaching later, had ik het gevoel dat ik weer met mijn beide benen stevig in de maatschappij stond. Genieten werd mijn rode draad, mijn hoger doel. En ik geniet elke dag, bewust, van grote en kleine momenten. Van persoonlijk contact, of juist van zelfgekozen ik-tijd, van een lekkere cappuccino, van wandelen of fietsen in de natuur of van mijn hobby fotograferen. 

Ik nam mezelf voor om nooit meer 'als een kip zonder kop' door te rennen in de waan van de dag en zette mezelf op 1! Mijn motto werd; 'Als je goed voor jezelf zorgt, kun je ook goed voor een ander zorgen.' Vanaf dat moment ben ik steeds op zoek gegaan naar werk in de zorg en later in het onderwijs waar ik blij van word. Hoe haal ik voldoening uit mijn werk? Waar kan ik mijn talenten het beste inzetten? Met welke collega kan ik enorm lachen? Welke scholing helpt me bij mijn persoonlijke groei en ontwikkeling

In 2016 schreef ik er een boek over. met als titel 'Wat maakt jou blij? Bevlogen verhalen uit het onderwijs.' Ik interviewde collega's uit het onderwijs, die met passie voor de klas stonden en de verhalen van hun werk ter inspiratie mee naar huis namen en hun persoonlijke verhalen van thuis, inzetten op hun werk. Ik vulde de verhalen aan met inspirerende methoden en theorieën, zodat anderen ook konden Genieten, met een grote G. Een prachtige mijlpaal in mijn werkzame leven

Na achttien jaar in de zorg en twaalf jaar in het onderwijs gewerkt te hebben en talloze betekenisvolle ervaringen voorbij hebben zien komen, besloot ik om hier mijn werk van te maken. Nu doe ik het allerleukste wat er is, namelijk het werkgeluk van anderen aantoonbaar vergroten.

 

Door mijn training en coaching krijg ik medewerkers blij uit bed en fluitend naar het werk! Ik help het ziekteverzuim te verlagen, het personeelsverloop te verminderen en de duurzame inzetbaarheid van medewerkers te vergroten. Minder stress, minder medewerkers met een burn-out, meer medewerkers met veerkracht en een groter gevoel van werktevredenheid en -plezier

En dat begint bij hele kleine stapjes, van kennis en inzicht in oefenen, evalueren, reflecteren, en opnieuw oefenen. Rome is immers ook niet in 1 dag gebouwd. 

Ik ben een teamplayer. Ik werk graag samen en sluit me aan bij de visie en missie van een organisatie. Het dialoog aangaan om samen op zoek te gaan naar het juiste pad. Samen uitzoeken en ontdekken wat wel en niet werkt. 

 

Mijn basis ligt in de positieve psychologie, waarbij de focus ligt op  het welzijn en het floreren van medewerkers. Dit sluit aan bij mijn drijfveren, waarden en werkwijze. Mijn glas altijd halfvol, ik ben een optimist, ben enthousiast en invoelend. Ik maak graag de vertaalslag vanuit lastige situaties naar eenvoudige, actieve werkvormen waar medewerkers praktisch mee aan de slag gaan. Ik werk graag  fysiek en in kleine groepen, zodat ik persoonlijke aandacht kan schenken aan iedere medewerker. Ik stel steeds de vraag: 'Wat maakt jou blij?' 

Marjan-71.jpg
bottom of page